معرفی و توضیح طرح تابلو مصور
۱_ تحت تاثیر قراردادن تعداد افراد خیلی بیشتر در زمان مساوی با سایر پروژه ها
از مزایای طرح تابلوی مصور نسبت به سایر طرح های تبلیغی این است که در طرح تابلو مصور، ما در مدت زمان کم، تعداد زیادی از افراد را می توانیم تحت تاثیرِ پروژه تبلیغی خودمان قرار دهیم.
مثلا شما یک تئاتر را در نظر بگیرید؛ ما برای اجرای یک برنامه تئاتر یک ساعته، نه تنها مدت زمان زیادی را باید صرف تمرین و… کنیم بلکه این برنامه نهایتا 300 تا 400 نفر را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
در صورتی که در تابلو مصور مدل کار این گونه است که؛ پس از اینکه گروه اول وارد تابلوی دوم شد، گروه بعدی وارد تابلوی اول می شود و هر گروه می تواند 30 تا 40 نفر باشد. یعنی هم زمان 4 گروه می تواند در نمایشگاه باشد و به صورت چرخشی زمانی که گروهی خارج می شود، گروه دیگری وارد می شود یعنی شما همیشه 4 گروه 20 تا 40 نفره داخل نمایشگاه دارید. و اگر مثلا در یک ساعت 20 اجرا انجام شود در این 20 اجرا، مجموعا شما جمعیت خیلی بیشتری را توانستید تحت تاثیر قرار دهید.
برآورد ما برای یک برنامه یک ساعته تابلو مصور این است که شما در یک ساعت، میتوانید برای حدود 900 نفر تبلیغ کنید(اگر هر اجرا 8 دقیقه باشد در یک ساعت 8 اجرا انجام خواهد شد و در هر اجرا 4 گروه 30 نفره حضور دارند). و این فقط برای یک ساعت است درحالی که شما می توانید برنامه تابلو مصور را از ساعت 4 بعد از ظهر تا 12 شب اجرا کنید و در این حالت حدود 8 ساعت در روز می توانید برنامه مفید داشته باشید. که این یکی از مزایای فوق العاده طرح تبلیغی تابلو مصور است.
۲_ هزینه پایین و راندمان بالا
در حال حاضر باتوجه به گرانی ها، اجرای کمترین حد از تبلیغ در حد پذیرایی مختصر نیز، نیاز به صرف هزینه زیادی دارد. به تبع آن، اجرای برنامه هایی که شامل دکور می شود مثل نمایش و تئاتر معمولا کارهای بسیار پر هزینه ای است و شاید بازدهی و خروجی آن در برابر هزینه ای که صرف شده است آنقدر زیاد نباشد.
در طرح تابلو مصور، یکی دیگر از مزایا این است که هزینه بسیار پایین است. (شما کلا 10 پایه می خواهید و 10 تابلو) ضمن اینکه پایه ها برای مناسبته ای بعدی قابل استفاده است و در مناسبته ای بعدی فقط تابلوها تغییر می کند.
در ساده ترین شکل اجرا، اجراکنندگان در یک فرودگاه یا راه آهن 10 پایه و 10 تابلو را قرار دادند و کار را شروع کردند و هیچ هزینه دیگری نداشتند. اگر بخواهید کار را به صورت کمی ویژه تر انجام دهید-مثل تصاویری که برای شما ارسال خواهد شد-این است که در کنار پایه و تابلو، یک اسپیس فریم یا دکور زیبایی ایجاد شود یا راه رویی طراحی شود که ورود و خروج افراد نظم بیشتری داشته باشد، و یا غرفه کودک اجرا شود و به کودک جایزه ای اهدا شود و یا در پایان برنامه پذیرایی انجام شود و…
اینها مواردی است که می تواند به تابلو مصور اضافه شود ولی تابلو مصور به خودی خود، کار بسیار کم هزینه ای است و هزینه آن فقط پایه و تابلو و نیروی انسانی است. اما ما معمولا غرفه کودک، پذیرایی و… را به آن اضافه می کنیم تا اجرای جذابتری داشته باشیم.
لذا یکی از مزایای تابلو مصور نسبت به سایر پروژه ها، پایین بودن هزینه آن است.
۳_ عدم احتیاج به نیروهای خیلی متخصص
یکی دیگر از مزایای پروژه تابلو مصور این است که کارهای این پروژه بسیار ساده است و صرفا نیروی انسانی با نیت خالص که بخواهند به اهل بیت علیهم السلام خدمت کنند، می توانند به راحتی این کار را انجام دهند و تقریبا همه کارها به گونه ای است که میتوان آن را آموزش داد و نیاز به نیروی متخصص نیست.
مثلا زمانی که شما تئاتر اجرا می کنید نیاز به نیروی متخصص نور، صدا، گریم و… دارید.
هر پروژه دیگری هم اجرا کنید معمولا نیاز به نیروی متخصص دارد. اما کارهای مربوط به تابلو مصور ساده است و می توان به همه آموزش داد؛ یک پرزنت است که پرزنت را ما حتی افرادی که دبیرستانی بودند چند بار پرزنت را دیده اند، متن را به آنها داده ایم تمرین کردند، بعد خودشان توانستند اجرا کنند.
نصب اسپیس فریم، آماده سازی و پارچه زنی را معمولا همه هیئتی ها بلد هستند و مشکلی نیست. پذیرایی(مثل درست کردن چای و….) کار سختی نیست. غرفه کودک داری که ساده ترین آن این است که برگه رنگ آمیزی به کودک داده شود و در آخر به نقاشی آنها جایزه دهید. کارهایی که در پروژه تابلو مصور انجام میشود معمولا کارهای بسیار ساده ای است که هرکسی میتواند انجام دهد؛ لذا ما نیاز به نیروی متخصص نداریم و با نیروهای ساده می توانیم کار را جلو بریم.
۴_ نشستن محتوای کوتاه به عمق جان مخاطب
یکی از ویژگی های بارز طرح تابلو مصور نسبت به سایر طرح ها این است که در طرح تابلو مصور، در یک زمان خیلی کم، یک مفهوم کلیدی و یک محتوای خیلی کوتاه را در ذهن مخاطب خیلی دقیق و مفصل می کاریم.
مثلا در یک سخنرانی به مدت 40 دقیقه، از کل آن، ممکن است مخاطب فقط یک جمله دستگیرش شود یا یک جمله بر دلش بنشیند. چون ممکن است مخاطب در طول مدت سخنرانی، همه حواسش به سخنرانی نباشد.
اما شما در 8 دقیقه اجرای تابلوی مصور، آنقدر مخاطب را درگیر تصاویر و پرزنت گوینده می کنید که سبب می شود مخاطب با مطلب شما قدم به قدم جلو میرود و مدام کنجکاو است که بداند آخر این بحث به کجا خواهد رسید. زمانی که مطلب گفته می شود و موضوع برای او کشف می شود، مطلب بر عمق جان او می نشیند و همیشه در ذهن او باقی می ماند.
اگر مدتی بعد (دو یا سه سال بعد) به او بگویید در فلان نمایشگاه به شما چه گفتند؟ در یک جمله ساده محتوایی که یاد گرفته است را به شما منتقل می کند. و این موضوع در بسیاری از پروژه های تبلیغی اتفاق نمی افتد. مثلا در بسیاری از پروژه های تبلیغی، به افراد خیلی خوش می گذرد ولی در نهایت که از مخاطب سوال شود چه چیزی از مطالب دستیگرت شد؟ پاسخ می دهد مطلب خاصی دستگیرم نشد، یادم نمی آید یا در ذهنم مطلبی جمع نشده است. در صورتی که در تابلو مصور، اینگونه نیست و محتوای کوتاه به عمق جان مخاطب می نشیند.
۵_تصمیم سازی برای مخاطب
در بسیاری از طرحهای تابلو مصور در پایان تابلوها، ما افراد را تشویق می کنیم که افراد در مقابل مطلبی که یاد گرفتند و در برابر مسئولیتی که نسبت به مسائل دینی احساس کردند، یک کاری انجام دهند. معمولا در پایان نمایشگاه از «پوستر راهکار» استفاده می کنیم و یا اینکه کارهایی را روی استیک نوتها می نویسند و با خودشان می برند و یا یک تعهدنامه ای را انگشت می زنند و یا امضا می کنند.
خلاصه آنکه یک بحث call to action (دعوت به عمل) داریم که در پایان تابلو مصورها اتفاق می افتد و خروجی کار را به ما می دهد که مثلاو چقدر از این کاغذها کنده شده است و یا چه تعداد از افراد متعهد شدند. فرد تصمیم به یک کار می گیرد. خیلی مهم است که ما محتوای را منتقل کنیم و این محتوا سبب شود که مخاطب، یک تصمیمی را بگیرد و یک کار را در زندگی اش انجام دهد.
و این از ویژگی های این طرح است که اگر در پایان طرح تابلو مصور به طور کامل اجرا شود، تصمیم سازی برای مخاطب، رخ خواهد داد.
۶_فیدبک گیری از مخاطبین در دفاتر نظرسنجی
یکی از بزرگترین مشکلات ما در پروژه تبلیغی این است که در بسیاری از پروژه ها؛ مثل ایستگاه صلواتی یا تئاتر نمی توانیم فیدبک های دقیقی از مخاطب داشته باشیم که این محتوا و برنامه چقدر روی مخاطب تاثیرگذار بوده است؟
در ایده های که در طرح تابلو مصور اجرا شده است این گونه است که دفاتری در پایان تابلوی نمایشگاه قرار می گیرد که افراد تشویق می شوند که نظراتشان را در مورد نمایشگاه در دفتر بنویسند. با توجه به اینکه وقت زیادی برای اجرا از مخاطب گرفته نشده است مخاطب می گوید برنامه خیلی خوبی در 7-8 دقیقه اجرا شده است، ارزش دارد 30 تا 60 ثانیه وقت بگذارم و نظر خودم را بنویسم. لذا فیدبک هایی که در این پروژه گرفته می شود در مقایسه با سایر پروژه ها بی نظیر است.
۷_ تحت تاثیر قراردادن قشر وسیع تری از افراد جامعه از جمله افراد کمتر مذهبی
یکی از مزایای طرح تابلو مصور نسبت به طرح های دیگر مذهبی که اجرا می شود، قشر وسیعی از مخاطبین را تحت تاثیر قرار می دهد. در اکثر پروژه های تبلیغی، مثل نمایش، جشن ها و حتی ایستگاه صلواتی معمولا اینطور است که افراد مذهبی می آیند و حاضر هستند در صف ایستگاه صلواتی بایستند و مثلا چای بگیرند یا فقط افراد مذهبی هستند که در تئاتر مذهبی و برنامه جشن ها شرکت می کنند.
در صورتی که ما در طرح تابلو مصور از آنجایی که ایستگاه ها را در یک محل عمومی قرار دادیم که همه اقشار جامعه رفت و آمد می کنند، خیلی شانس بیشتری داریم برای آنکه قشر خاکستری را جذب کنیم. قشر خاکستری یعنی افرادی که خیلی مذهبی نیستند ولی بی مذهب و بی علاقه به مذهب نیستند ولی با فضای مذهبی فاصله دارند و به دلیل شرایط اجتماعی مثلا نماز می خواند ولی حجاب درستی ندارد یا مثلا فرض کنید مدتی است به دلایل مختلف نماز نمی خواند ولی به اهل بیت علیهم السلام علاقه دارد.
در فضای تابلو مصور چون در موقعیتی هستیم که قشر خاکستری به صورت گذرا دارند عبور میکنند(مثل راه آهن، ترمینال، کنار خیابان یا مجتمع تجاری) این قشر را می توانیم دعوت و جذب کنیم درحالیکه اگر برای این مخاطب کارت دعوت مذهبی بفرستیم شاید نیاید چون شاید به ظاهر، علاقه ای به کار مذهبی نشان ندهد. اما در این فضا با یک دعوت و شکل زیبا می توانیم او را دعوت کنیم.
مثلا میگوییم: «7-8 دقیقه می خواهیم وقت شریف شما را بگیریم و چند دقیقه در مورد موضوعی با شما صحبت کنیم و پذیرایی از شما انجام می شود خواهش می کنیم منت بگذارید بر سر ما و…» به این ترتیب به روش های مختلف میتوان مخاطب را جذب کرد و او را به سمت نمایشگاه سوق دهیم و محتوایی که در جاهای دیگر نمی توانیم به مخاطب منتقل کنیم، در اینجا می توانیم به راحتی منتقل کنیم.
۸_عدم وابستگی اجرای پروژه به حضور همه نیروها
یکی از ویژگی های مهم طرح تابلو مصور، عدم وابستگی این طرح به تعداد زیادی از منابع انسانی است. مثلا در یک پروژه تبلیغی مثل تئاتر، باید کارگردان، بازیگرها، گریمور، مسئول صوت و… باشند تا پروژه تکمیل شود و اگر هرکدام از این ها نباشند پروژه ناقص خواهد شد.
اما در تابلو مصور، ممکن است تیم با 15-20 نفر بسته شود اما اگر در یک روز یا ساعت خاصی، حتی اگر 3 نفر هم باشند کار قابل اجرا است(یک نفر ورودی، یک نفر پرزنت و یک نفر در خروجی پذیرایی می کند). یعنی با حداقل تعداد نیرو و بدون وابستگی به نیروهای خاصی پروژه قابل انجام است.
9_قابلیت تکثیر پروژه
یکی از ویژگی های طرح تابلو مصور، قابلیت تکثیر این پروژه است. خیلی از افراد که می آیند و این پروژه ها را می بینند خوششان می آید و دوست دارند که آنها هم برای اهلبیت علیهم السلام کاری انجام دهند. اما در اکثر پروژه ها این گونه است که معمولا وقتی شخصی مخاطب یک پروژه قرار می گیرد، نمیتواند آن کار را با آن کیفیت انجام دهد، چون نیروهای متخصص و خیلی خاصی مورد نیاز است تا آن کار را انجام دهند. لذا مخاطب با یک علاقه ای دوست دارد در این کارها مشارکت کند اما عملا کاری از او برنمی آید.
اما در تابلو مصور ما شاهد این هستیم که هرکس در نمایشگاه می آید و میگوید «چه طرح خوبی و… ما چه کاری می توانیم انجام دهیم؟ و چطور می توانیم این کار را اجرا کنیم؟» خیلی راحت می توانیم تابلوهای این پروژه و متن مربوطه را در اختیار آنها قرار دهیم و به آنها آموزش دهیم تا خودشان اجرا کنند و لازم نیست که همه جا ما مجری باشیم. ممکن است از یک نمایشگاه ما، 10 نمایشگاه دیگر در بیاید.
کما اینکه ما سابقه داشتیم افرادی می آمدند پروژه را می دیدند خوششان می آمد-مثلا مخاطب مدیر مدرسه بود و می خواست این کار را در مدرسه اجرا کند-ما امکانات را به آنها می دادیم و همین طرح را اجرا می کردند و خود مخاطب در خدمت وارد می شد. و این قابلیت، قابلیت فوق العادهای است که در پروژه های دیگر کمتر دیده می شود.
۱۰_ ارتباط نزدیک برگزارکننده و مخاطب
یکی از ویژگی های فوق العاده طرح تابلو مصور این است که از آنجایی که پرزنتور هر تابلو با تعداد کمی از افراد(10-15 نفر) صحبت می کند و تابلوها را پرزنت می کند و به آخر می رسانند، این افراد با پرزنتور یک ارتباط نزدیکی برقرار می کنند و بعضا اتفاق می افتد که در پایان نمایشگاه، سوالات و شبهات ذهنی خود را با پرزنتور در میان می گذارندکه این امر، هیچگاه در نمایش و سایر برنامه هایی که ارتباط بین برگزارکننده ها و مخاطبین ارتباط دوری است اتفاق نمی افتد.